Igra 102: Sad štimaju ankete, šta će da rade na dan izbora!?

Juče nas je junački nasmijala informacija da su gospoda iz SNSD-a, tačnije sam Igor Radojičić, štimali ankete i malo promašili u proračunu, pa kad saberete njihove postotke dobijete da zbir 102%, što je nemoguće.

Naime, pojavila se u javnosti anketa u kojoj je SNSD-ov Igor Radojičić u značajnoj prednosti ispred PDP-ovog Draška Stanivukovića u utrci za gradonačelnika Banjaluke, što je u roku nekoliko minuta prenijelo više režimskih medija među kojima su naravno najbržu tastaturu imali RTRS i ATV… Međutim, izvor na koji su se pozvali i sam ih nakon nekoliko sati demantovao…

Zašto je anketa štimana?

Anketa može da bude namještana iz jednog jedinog razloga: Znaju stvarno stanje stvari (da gube Banjaluku), pa pokušavaju da ovim kreiraju javno mnjenje, što im je ovaj put imalo kontraefekat.

Anketu je na kraju demantovala i sama agencija Ipsos, na koju se pozvali da je radila istraživanje.

“Imajući u vidu da podaci navedeni u članku apsolutno ne odgovaraju podacima niti iz jednog našeg istraživanja, ljubazno vas molimo da u najkraćem mogućem roku objavite demanti ovih informacija. Takođe vas molimo da precizno navedete izvor podataka koje ste objavili kao podatke naše agencije”, kaže se u saopštenju beogradske agencije Ipsos.

Dalje se navodi da objavljivanjem netačnih podataka, a pozivajući se na nas kao izvor tih podataka, naneli ste značajnu štetu ugledu Ipsos Strategic Marketinga i kredibilnosti podataka koje koriste mnogobrojni domaći i inostrani klijenti.

“Nadamo se da ćete prihvatiti naš predlog o objavljivanju demantija na Vašoj internet stranici  u najkraćem mogućem roku, jer ne bismo želeli da, bez preke potrebe, pribagavamo pravnim sredstvima koja nam stoje na raspolaganju kako bi zaštitili naše interese, ugled I kredibilitet naše kompanije i naših podataka”, kaže se u saopštenju IPSOS-a.
Sad štimaju ankete, šta će da radi Radojičićev tim u kampanji i na dan izbora?
Iako se u javnosti šuška o kreacijama tekstova na režimskim medijima, mi smo u posjedu prepiski između kreatora tekstova i slijepih egzekutora istine na Alternativnoj televiziji koji te iste tekstove moraju da objavljuju.
Dan izbora – prijetnje, ucjene, bugarski voz, mobing, to znamo, ali šta nas tek čeka ako je čovjek u bijelom, koji sebe na društvenim mrežama naziva Igra, sa maskom preko lica, već sada spreman da plaća lažiranja ankete?
ivanbegic.org
Share

Comments are closed.